En burgerguide

Nu har jeg fortalt dig lidt om baggrunden for burgeren, nu er det tid til at tale lidt om hvilken burger jeg synes er bedst. Vi starter i det små, og det vil sige vi starter med at se på fastfoodkæderne, som er der hvor du køber de fleste af dine burger, alt fald rent statistisk set.

Til en start vil jeg lige liste de forskellige muligheder op:

  • McDonalds
  • Burger King
  • Sunset Bouldevard
  • Max Hamburgers
  • Jr.
  • Kentucky Fried Chicken

Som du måske allerede har luret, så er der ikke en eneste dansk burgerkæde i blandt de ovenstående, og det skyldes ikke at Danmark ikke selv har nogle kæder, for det har vi, de er bare meget lokale. Der er her taget udgangspunkt i de største og mest kendte.

Hvorhenne skal din burger så spises, købes og ud igen? Det er spørgsmålet, der jo som bekendt seks muligheder, som det ser ud lige nu. Nogle bedre end andre, nogle mere udbredte end andre.

Nu bor jeg selv på Sjælland, i nærheden af Storkøbenhavn, så jeg har prøvet alle de nævnte steder, dog måtte jeg et smut til Jylland for at nyde en burger på Carls Jr., som faktisk ikke findes på Sjælland endnu, men mon ikke de snart åbner en restaurant her?

Testen!

Her får min oplevelse af tre udvalgte steder:

 McDonalds

Den mest kendte og udbrede af alle de nævnte, og det sted jeg har besøgt langt flest gange.

Der blev bestilt en normal størrelse Big Mac menu med Coca Cola, mayo samt ketchup. Hvad synes jeg så om den?

Burgeren smagte som den altid gør, af Big Mac. En smule smattet, men sådan er de gerne. Dog bruges der ofte frisk salat og bøffen har altid fået det den skal have. Alt i alt en meget normal og forventelig oplevelse. Sodavanden smagte af cola, som den også skal gøre, intet spændende der.

Fritterne var meget salte og smagte som altid af friture. De bliver aldrig min favorit, ligesom dyppelsen også er middelmådig.

Burger: 8/10
Tilbehør: 5/10

 Burger King

Den næstmest kendte og næstmest udbredte restaurant af de nævnte, og så det stedet jeg ikke besøger alt for tit.

Jeg fik bestilt en Whopper menu, med en Coca Cola og mayo/ketchup.

Burgeren smagte som den altid gør hos Burger King, nemlig et par klasser dårligere end hos McDonalds. Her er det især bollen der trækker ned, den føles meget tæt og smattet, og så er den helt blød. Intet sprødt at spore overhovedet, dog kan jeg godt lide bøffen. Den har en god tekstur og smager godt. Hvis de så lærer at snitte salaten så mennesker kan spise den uden det flyver ud af munden, så er de langt og måske endda i mål.

Går jeg videre til fritterne, så smagte de ganske fantastisk som de altid gør. De er tykke og dejligt sprøde, ja de oser af friture, men de smager godt. Mayoen er også rigtig god hos Burger King, selvom det vist er den samme som McDonalds bruger.

Burger: 5/10
Tilbehør: 8/10

Sunset Bouldevard

Den sidste i min guide og den nyeste spiller på markedet, når det kommer til servering af burgers, det er relativt nyt. I starten blev det modtaget med en del kritik, og det forstår man jo godt. En sandwichbar der laver burger? Det er jo uhørt!

Jeg bestilte mig en Original Burger menu.

Burgeren kom og så ved første øjekast ganske frisk ud, men efter at have løftet lidt bollen, kunne noget knapt så spændene salat spottes, en smule gråt og trist ville jeg mene. Men jeg fik smagt på den, og det var jo alt sammen meget godt, men smagen af ketchup var voldsom. Hvorfor dog kun ketchup i en burger? Bøffen var fin og brødet ligeså, dejligt sprødt, men salaten og brugen af ketchup trak en del ned, for en ellers god burger.

De ovnbagte fritter var rigtig gode og velsmagende, sprøde og lækre som altid. Dyppelsen var ligesom på McDonalds, middelmådig, på grænsen til dårlig. Sodavanden vil jeg meget give et par gode ord med på vejen. Inoovation er vist ordet. Der var mulighed for at lave sin helt egen Pepsi, med alt fra vanilje til jordbærsmag. Innovativt og nemt!

Burger: 6/10
Tilbehør: 10/10

Mine tanker:

Ud af de steder jeg besøgte, så var min oplevelse bedste hos Sunset, der trods en dårlig burger, leverede på tilbehør. Bestiller du en af deres større burger, som en Herford, så er det en anden oplevelse, uden ketchup! Går du op i en lækker og billig bruger, så det er McDonalds du skal besøge, det er stedet for den slags.

Skal du have en rigtig burger, er det ingen af de nævnte steder du skal sætte dine fødder, der findes andre og langt bedre alternativer. Tro mig. Men det tager vi en anden dag. 😊

Categories : Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *